08:11

august8.jpg08.11. vagy 08:11

Szinte mindenhol ezt látta a digitális órákon, kereste szemével. Meg-megállt reggelenként, és örömmel konstatálta, hogy megint ebben a percben sikerült rápillantania a laptop órájára. 

Megint! AZ én pillanatom!

Igen, oroszlán jegyben született a lány, és igen, minden horoszkóp szerint egoizmus egyik gyengesége. Igen, önző vagyok, van egy percem, egy percem mikor az óra, a születési dátumomat tükrözi. Mint egy kód. Kislánykorában, hányszor, de hányszor hallotta édesanyja szavait fülében, ki mindig a nagynénjével példálózott: hogy ő is oroszlán volt, ő is egoista. Nagyon szerette anyját a lány, sokszor maga is elhitte, hogy augusztusi születése valami isteni intő jel volt. hogy igenis rossz dolog ekkor születni.

De már figyelte az órát, a 08:11-t. Ha úgy állította be, hogy csakis 12ig számoljon a digitális óra, akkor kétszer is megélhette születésnapja dicsős pillanatait.

Mások másképp élték meg önzésük perceit, ő minden egyes 08:11-ben (akár vonatindulásról, akár napfogyatkozásról legyen szó) magán futtatta át a digitális kijelző monotonitását. 60 mp isteni jel, csak az övé.