Lepj meg!

Ősidők óta az emberek vadásszák azon élményeket, amelyek érdekesek, még érdekesebbek, lásd cirkusz, lovagpárbaj, kivégzések.

Ma is a magas arousal szint miatt nézzük azokat a 3-D-s, villogó, akciódús, véres, pörgős filmeket. Egy film már nem lehet olyan melankólikus mint Egy asszony illata, vagy olyan mély mint az Ilyenek voltunk. Már olyan bonyolult, vagy egyenesen érthetetlen forgatókönyv kell a sikerhez. Kevés rendező, vagy író tud igazi meglepetéseket okozni (pl.: Almodovar filmjei).

De milyen érdekes az, hogy mi emberek elvárjuk, hogy szórakozzunk, hogy változatosságot lássunk és emellett az emberi lelkek egyre csupaszodnak, puritánabbak lettek.

Az emberi viselkedés alapösztönzője, érdeke: PÉNZ, HATALOM, SZEX/SZERELEM. 

Figyelem az embereket, néha ösztönből érzem, mit akarnak mondani szavak nélkül, figyelem és látom a követező lépésüket, mert logikus ha visszabontod az előző három alap mozgató értékre, tökéletesen logikus a lépésük.

Ezért is írtam, hogy lepj meg, hogy néha olyan jól jönne egy teljesen önkéntelen lépés. Hiszen Proper szerint minden elméletet a megdöntése jellemez (falszifikációs elmélet) :)