Egy zsák bizalom

tumblr_mp48mj5zSK1s8jd88o4_500.jpgBizalom mint kulcsszó ránehezedik mindenre és mindenkire. A biciklisre, ki bízik a gyalogos monoton járásában,a vállalkozások az üzletének a folytonosságában, a szerelmesek a másikban, az elveszettek a holnapban...

Megtaláltam, rátaláltam erre a szóra ma délután, és nem engedem. Remény, mellett a bizalom szó hiányzott a szótáramból.

Manapság könnyen kikezdhető eme bizalom, nő és férfi között. A kineziológus szerint mi nők, rontottuk el a világot, a férfiak világképét. Mai fiatal férfiak számos esetben beszámolnak golddigger lányokról, akik csak a pénzes, márkás pasikra hajtanak, saját biztonságukat előtérbe helyezve, ez persze nemcsak azon fiúknak szúr szemet, akik jól keresnek, és megfelelnek eme skatulyának, hanem azoknak is, akik elszenvedték már az ilyesféle visszautasítást. Egyszerűen ezek a lányok nem állnak szóba olyan férfival, akinek nem olyan a ruhája, cipője, autója, mint ami a felső tízezerbe tartozóknak. Úgy tudom, az édesanyák képzik ilyenné a szép lányokat, habár a műnővé alakítás, divatnak megfelelés is okot ad erre. Folyamatos műtétek elvégzése is sok pénzbe kerül.

De a férfiak sem jobbak! Mivel a lányok, mint pávák sétálnak a placcon, a férfiak elkezdtek válogatni, külsőségek szerint osztályozni. Van, aki olyan önbizalomhiányban szenved, hogy a férfi barátainak ítéletétől függ, és azok párválasztási szokásaitól, így ő nem magának, hanem egy egész társaságnak választ barátnőt, tehát maga mellé köt Ken egy Barbiet. Van olyan srác, aki meg ugyanolyan menő csajt keres mint maga. Ne csak eltartsa, hanem önellátó is legyen a lány. Felső tízezer újratermelése. Aztán meg ott van, a mindennap új lányt keresek fel, teljesen vad, és felületes férfi. Minél inkább idősebb lesz, annál inkább elvetemült és gyorsabb a hódításban, és kiégettebb... Instagram hashtag-jai közt, korábban létezett egy olyan #zsak=megdugtam és itt több srác egyéjszakás kalandjainak lányképét reggel, vagy esti buliban tette fel, #zsak hashtaggel... Nos, ez nem építette ki nálam a bizalmat. Undorító és szánalmas, de még a lányoktól is.

És persze van egy elég vékony réteg kedves, és rendes fiúkkal, kik egyetemi éveik alatt, után egy kettő évvel elvették volt barátnőjüket, és élik a "normális életüket".

Önbizalom hiányában, csak síró kisgyerekek vagyunk... A bizalom pótlására már rengeteg gyógyírt ismerünk: márkás holmik fejezik ki személytelenségünket és bújunk bele máséba, autó, óra és más státuszszimbólumok magunkra tűzdelése, is csak meghosszabbított birtoklási és tulajdonlási vágyunk, és mint pávatollakat hordjuk magunkon. Felnagyítjuk szemünket, és mellünket, kiemeljük nőies formáinkat, mint az állatvilágban. És ha mindezzel kész vagyunk, többieket is erre buzdítunk, és fogadunk be egy divat mítosszal egybekevert világunkba.

Elindítjuk a fogyasztói társadalmat.

Emiatt nagyon hamar elfelejtkezünk a bizalomról, hiszen vannak jól bevált pót receptek, műtét, beszéd, pletyka, ruha, termék, stb., amelyek segítségével sosem tűnik elő, hogy valójában belül sírunk. Nincs sajnos olyan tükör, amelyben valódi önmagunkat látnánk, amelyben nem az ego kerekedik felül, és miatta nem akarunk mi is valami fölé kerekedni. 

 

Címkék: élet gender bizalom